"Of Agnethia's Bright Eyes" - Kennel voor de Engelse Cocker Spaniel

Onze honden zijn DNA getest op PRA-prcd, zodat wij verantwoord kunnen en zullen fokken. Hetgeen inhoud dat er geen lijders uit onze combinaties geboren worden. PRA-prcd (Progressieve Retina Atrofie) is een erfelijke oogziekte welke blindheid kan veroorzaken.

Wij fokken volgens de gezondheidseisen gesteld door de Raad van Beheer, wat o.a. inhoud dat de beide ouderdieren onderzocht worden op HD( heupdysplasie) en FN een erfelijke nierziekte en erfelijke oogafwijkingen en hiervan zijn vrij bevonden.

Onze pups groeien op in de woonkamer tussen mijn andere honden en worden goed gesocialiseerd.
De pups worden verkocht met een koopcontract. Alle pups hebben een stamboom en zijn gechipt door de Raad van Beheer.

De pups mogen het nest verlaten wanneer ze rond de 8 weken oud zijn. Ze hebben dan hun eerste enting van zes weken gehad en zijn drie tot vier maal ontwormd.

 

 

 

 

 

 

 

± 63 Dagen na de dekking wordt dan het nestje geboren. Moeder is de eerste week vaak continue bij haar kinderen in de werpkist in de huiskamer.

img 0612bc 300xLater verlaat zij korte periodes haar kroost, maar er mogen dan geen van de andere honden bij haar kinderen komen, dus moet dit goed worden bewaakt. Naarmate de pups ouder worden wordt moeder toleranter in het hebben van “kraamvisite” van de andere honden. (zie ook in de fotomappen )

Als de pups rond de drie weken oud zijn hebben wij de eerste puppy bezoeken en dan zo rond de zes weken nog een keer, dan kunnen ook de pups geknuffeld worden natuurlijk.

 Tussen de zesde en negende week worden ze gechipt en  DNA afgenomen.  Op de leeftijd van zes weken worden ze geënt,  daarna weer op de leeftijd van  negen weken en twaalf weken. Ze zijn dan inmiddels ook diverse malen ontwormd.

Rond de acht weken gaan de pups naar de nieuwe eigenaar. Dat is altijd weer even moeilijk, want wij hebben samen met de moeder geprobeert ze een zo goed mogelijke start te geven. Dan is het de tijd voor de pupkoper om met hun nieuwe huisgenoot aan de slag te gaan. Natuurlijk zullen wij daar waar nodig altijd klaar staan om met u mee te denken en te helpen.

Wij behouden het recht om een pupkoper een pup te weigeren, zoals u het recht heeft bij ons geen pup te kopen. Puppen blijven ons eigendom totdat de koopovereenkomst is getekend en de volledige pupprijs is voldaan. 

 

 

Mocht u interesse hebben in een pup , mag u altijd bellen of mailen.

Wij hopen rond julie- augustus  2018 pups te hebben.

 

 

 

 

 

Voorbereiding op het fokken:

Een DNA test voor erfelijke nierafwijkingen en oogziekten is een vereiste. Ook een heuponderzoek (HD) en het hebben van een DNA profiel .

Jaarlijks komt daar nog de EVCO ogentest bij.

Dit alles om erfelijke aandoeningen niet verder te verspreiden.

 

 

 

 

 

Dit is een van de voorbereidingen om te gaan fokken, de honden moeten voldoen aan de eisen die door de Nederlandse Spaniel Club zijn gesteld. Daaronder valt dat er een aantal showkwalificaties behaald moeten zijn. Ze worden beoordeeld door een keurmeester, zowel lopend (dit is het gangwerk) als in stand op de tafel (exterieur). Verder wordt gelet op de kwaliteit van de vacht en eventuele fouten aan het gebit.

 

 

 

nanda bc250xDe Cocker Spaniel is een vrolijke hond. Zijn veelal kwispelende staartje is hiervan een bewijs. Sinds September 2001 is het verboden om de staarten te couperen en is het dus een lange staart.

Het moest wel even wennen, maar mijn personelijke mening is dat het best een mooie staart is.

 

Ook zijn het goede kindervrienden en is hij erg leergierig en super eigenwijs. De lange oren hangen er meestal voor als je ze roept of verbied.

 

 De Cocker is een hond die toch redelijk wat verzorging vraagt, een kam- en borstelbeurt moet zeker twee tot drie keer per week gebeuren. Je bent dan ook niet in vijf minuten klaar. Ook moet de Cocker ± elke twaalf weken een trimbeurt hebben, dus moet hij naar de trimster/trimmer.

 

Verder is het een hond die zich heel erg gemakkelijk aanpast en wanneer hij per dag een aantal flinke wandelingen maakt ook prima op een flat te houden is.

 

Het is een echte gezeldschaps hond die er niet van houd om hele dagen alleen te moeten zijn.

 

 

 

Wij beginnen met een pup aan de puppie cursus op de leeftijd van ongeveer negen weken. Dit hier zonder meer om de pup uit de groep te halen. Want in je eigen omgeving waar alle groten je beschermen ben je een hele held en als je dan op training komt moet je alles alleen doen en zie je dat er ook andere rassen zijn en dat kan soms best even schrikken zijn.

 

Wij volgen met de honden ringtraining vanaf het moment dat ze ± vier maanden oud zijn, dit om ze voor te bereiden op de shows. Ringtraining betekend dat de baas geleerd wordt wat er op een show van hem/haar en de hond verwacht wordt. Ze komen hierdooral vanaf jonge leeftijd met honden van allerlei rassen in aanraking waardoor ze  verder goed gesocialiseerd worden.

 

Met een aantal van onze honden hebben wij de cursus Gehoorzaamheid en Gedrag (G en G) gevolgd en Choice heeft haar Flyball diploma behaald.

 

Nouschka, heeft ook behendigheid gedaan en vond dat erg leuk.

 

 

 

Verzekering

Statistiek

BS
Linux v
PHP
7.2.19
MySQLi
10.1.23-MariaDB
Tijd
11:42
Cachen
Gedeactiveerd
Gzip
Gedeactiveerd
Gebruikers
3
Artikelen
173
Artikelen bekeken hits
128991
Ga naar boven